vrijdag 20 november 2015

Wat zijn vetten

Vetten leveren ons onder andere energie voor het lichaam. Vet is altijd een mengsel van vetzuren. Er bestaan verschillende soorten vetzuren, die op basis van verschillen in scheikundige structuur in te delen zijn in. Sommige vetten zijn erg gezond terwijl sommigen dat niet zijn. Vetten zijn samengesteld uit glycerol en vetzuren.


Vetten komen zowel in vloeibare vorm (oliën) als in vaste vorm voor.

Vetten heb je weldegelijk nodig in een gezond voedingspatroon. Onverzadigde vetzuren die we in noten en zaden, olieën en in vette vis vinden, zijn uitstekende. Men hoort tegenwoordig vaak over essentiële vetzuren, onverzadigde en verzadigde vetten enz. Het type vet wordt bepaald door de erin aanwezige vetzuren en de andere al dan niet-verzeepbare bestanddelen. Plantaardige oliën zijn rijk aan onverzadigde vetzuren en zijn vrij van cholesterol.


Welke soorten vetten kan je het beste eten? Verzadigde vetten of onverzadigde vetten ? Lees dit artikel en kom meer te weten over vetzuren. Producten met veel onverzadigd vet zijn onder andere:.

Onverzadigd vet is een belangrijk onderdeel van een verantwoor gebalanceerd dieet. Maar wat is verzadigd vet , en wat zijn de voordelen? Vind hier meer informatie over vetten: wat zijn vetten ? Ondanks deze hoge energetische waarde zijn vetten onmisbaar voor een goede.


LDL-cholesterol en een toename van de HDL-cholesterol, wat gunstig is. Geloof het of niet, maar vet speelt een belangrijke rol in elk dieet, aangezien het zowel een bron voor energie als voor essentiële vetzuren vormt. Vetten in vlees zijn belangrijk als energiebron, maar ook voor de opname van vitamines. Teveel van iets is zelden goe dus ook niet van vetten. In dit artikel wordt de bouw en functies van vetten beschreven.


Vetten vormen samen met koolhydraten en eiwitten de dagelijkse caloriebehoefte. Vetten kunnen echter ook voor overgewicht en andere klachten zorgen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn vetten zeker niet altijd ongezond.


Sterker nog, we zouden zonder vetten niet kunnen leven. Wat heeft je lichaam dan nodig om energiek en gezond te zijn ? Transvetten zijn zeer ongezonde vetten. Ze verhogen de kans op hart- en vaatziekten.


Veel vrouwen zijn moe omdat ze te weinig gezonde vetten eten. Afgelopen week vroeg Diana, een lezeres van mijn blogs, of ik wat meer wilde schrijven over .

Welke zijn de gezonde vetten vetsoorten en waarom is het belangrijk voor je gezondheid dat je er voldoende van binnen krijgt. Deze cursus wordt u aangeboden door Stichting Gezondheid. Wilt u meer zien of u meer weten over.


Er zijn goede vetten en slechte vetten. Maar hoe weet je nu welke goed zijn ? Maar eigenlijk weet ik er niks vanaf. Wat zijn de goede producten voor bakken en. Vetten in onze voeding zijn opgebouwd uit glycerol, waaraan drie vetzuren, ook wel triglyceriden genoem vastzitten. En zijn vetten nou gezond of juist ongezond?


Dokterdokter legt de verschillen uit. Wat is de functie van vet en is het gezond? Hoe vaak ik wel niet hoor dat mensen liever vetten laten staan en ze liever niet eten. Waarvoor zitten deze voedingsstoffen in onze voeding? Waar moet je op letten als je vetten eet . Belangrijk voor een gezond eetpatroon dus.


Vetten in de voeding leveren heel wat energie, namelijk kcal per gram.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts