vrijdag 4 mei 2018

Cirkelgeleider bovenfrees zelf maken

Je kan zelf heel makkelijk een hulpstuk maken om cirkels te zagen. Dit is vergelijkbaar met hoe het met de bovenfrees gaat. Cirkelgeleider bovenfrees zelf maken.


Perfecte cirkels en ovalen freest u met dit hulpstuk en uw bovenfreesmachine. Een tijdje terug moest ik kleine ronde wieltjes maken. Helaas was het cirkel-hulpstuk voor de bovenfrees niet geschikt voor.

In de wereld van de luidspreker( zelf )bouw is het frezen van kleine. Edit: zie nu dat er hierboven ook al naar een dergelijke cirkelgeleider wordt verwezen :o . Kleine gaten met een bovenfrees: HOE? Want als je zelf een mal moet maken zit je toch weer met hetzelfde probleem?


Je kan doorboren en die kun je frezen met een bovenfrees en een malletje. Strakke sleuven en profielranden uit hout frezen doe je met een bovenfrees. Er ontstaat dus nooit een onregelmatig begin of eind in het paneel zelf.


De cirkelgeleider is makkelijk zelf te maken van een plankje dus dat is al opgelost. Nu zou ik ook nog de bovenfrees moeten kopen.

De Aldi had een tijdje geleden ook een bovenfrees. Frezen is een bewerkelijke manier om veel zaagsel te maken. Nauwelijks een gereedschap is zo veelzijdig inzetbaar als de bovenfrees. Gebruik hiervoor een cirkelgeleider. Het heeft eigenlijk niet veel met wonen te maken , maar wel een hoop met klussen.


Deze zijn een stuk groter dan de standaardspeakers, zelfs dermate grote dat. Met een bovenfrees maak je strakke gleuven en mooie profielranden. Een bovenfrees is een heel veelzijdige freesmachine, waarmee je.


Een te diepe sponning is niet meer ongedaan te maken en dat zou toch zonde zijn van je werkstuk. De gewenste freesdiepte stel je bij de meeste bovenfrezen zelf in. Koop of Verkoop bovenfrees op Marktplaats. Of je nu ijzersterke houtverbindingen.


Maak dan gebruik van een cirkelgeleider. De huurprijzen van een bovenfrees variëren van € 1- tot € 12-, vergelijk. Daarnaast kun je de bovenfrees gebruiken om hout af te werken, om cirkels te maken of. De frezen zelf worden niet altijd bij de bovenfrees te huur aangeboden.


Gatenrijen maken in de meubelbouw met het gatenrijsysteem LR 32. Houtverbindingen maken met de VS 600 . Leer in de cursus bovenfrees veelzijdiger werken met uw bovenfrees.

Je kan ook een stuk staal strip nemen en daar zelf een geleijder van maken. Maar 10cm is wel heel erg kelin, de zool van een bovenfrees. Daar kan je ook ( m.b.v. een cirkelgeleider ) zulke kleine cirkels goed mee zagen.


Geleiderail met gatenrijen – de bovenfrees wordt eenvoudig . Je kunt ook zelf een cirkelgeleider maken. Ik wil een keurig rond gat maken in een mm dik (eucalyptus) houten. Dan kan een cirkelgeleider uitkomst bieden.


Gewoon uitzagen of uitfrezen met decoupeerzaag of frees met cirkelgeleiding ,als je over de helft bent. Heel simpel je bovenfrees als passer gebruiken. Is zoiets zelf te doen, ik ben niet geheel onhandig maar heb hier geen ervaring mee?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts