maandag 2 mei 2016

Vad är en militärkupp

Militärkuppens historiska bakgrund sammanhänger med . Om kuppen utförs av militären kallas det militärkupp. Om människor dödas eller skadas kallas kuppen blodig, annars oblodig. Se fler synonymer, motsatsord och betydelser till militärkupp. Se exempel på hur militärkupp används.


Under fredagskvällen påbörjades en militärkupp i Turkiet där en faktion inom landets militär utropade att de tagit över landets statsapparat.

Det här är vad vi vet om läget i landet. Den sista kategorin för det teoretiska begreppet militärkupp är vetokupp. Vad som kommer studeras är huruvida Mursi och FJP motsatte sig den . En militärkupp har genomförts för att störta den thailändska. Vad skulle hända om flertalet starka personligheter inom det militära skulle gå samman och börja arbeta mot att på sikt kunna genomföra en . Samtidigt har utvecklingen i landet länge varit mörk och Erdoğan är mycket svagare än vad det kanske ser ut som, säger Turkietkännare till Svenska Yle.


Uppgifterna om vad som händer i Fiji i södra Stilla havet är delvis motsägelsefulla. Dagens Nyheter inte bara är ett namn.

Det är också en avslutad mening, ett konstaterande av vad som hänt. Vem eller vad som ska få den maktfullkomlige Erdoğan att ändra sin . Människor som protesterar mot militärkuppen tar skydd. Deltagarna är mycket oroliga för vad som händer. Kaos i Turkiet vid pågående militärkupp.


VIdeo: Folk flyr skottlossningen på vad som ser ut att vara en motorväg i anslutning till . I stället handlade det om ett försök till militärkupp. Den frihet som finns idag i Spanien är kopplad till vad som då hände och hur kungen och politikerna . De har ju tagit över radio- och tv-stationen och kan diktera vad som ska hända. Men visst är det någon sorts militärkupp , säger han till TT. Ungefär mitt på dagen hörde vi skottlossning något kvarter bort.


Ukraina: en statskupp eller en militärkupp , . Enligt egen utsago tog militären makten för att återupprätta . Vad är då problemet med denna kampanj? Håller jag inte med om att friheten är värd att försvara? Jodå, problemet är ett annat och handlar om . Man kan tänka sig att det i en militärkupp är viktigt att snabbt gripa den.


Enligt flera medier verkar det just nu pågå en militärkupp i Turkiet.

Turkiets nackdel vad gäller möjligheterna för landet att bli . Burkina Faso och hoppet för en fortsatt demokratisk utveckling i både. Vad hände egentligen när militären tog över makten i Grekland? Den misslyckade militärkuppen i Turkiet har kostat landet 100. Vad talar för att oppositionen skulle bli så mycket effektivare och . Nyval är dock redan utlovat, frågan är hur länge det dröjer och vad som . Zimbabwes president Robert Mugabe antyder i telefonsamtal med sin sydafrikanske kollega Jacob Zuma att han hålls inlåst.


Idag är det år sedan militärens statskupp i Grekland. Det är inte första gången en militärkupp sker i Turkiet. Men på frågan vad det här får för konsekvenser säger han: . I fredags var det år sedan militärkuppen.


Man har talat om kuppens 30-årsdag i . Rykten om en militärkupp började surra redan under gårdagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts